Annons

Annons

Fräsch sallad till påskbuffén

En fräsch sallad piggar upp bland kött- och fiskrätter, inte minst på påskbordet. Försök att få tag i en riktigt mogen papaya för bästa resultat.

Recept: Maud Onnermark Foto: Carin Pålsson

Sallad med papaya och bönor

8 portioner på buffé
Tid: 10 minuter

1 papaya
250 g sojabönor, halvtinade
1 påse blandad sallad, 150 g

Dressing
1 msk pressad citron
2 msk olivolja
2 krm salt
lite nymald svartpeppar

Annons

Gör så här
1. Skala och kärna ur papayan. Tärna den och blanda med sojabönorna.
2. Blanda dressingen och häll den över papayan och bönorna. Hit kan förbedas. Blanda ner salladen strax före servering.

Laga mer ur Mauds goda påskmeny:

Currysill och örtsill

Inlagd lax

Löjromsägg

Vårgrön ärtsoppa

Minipajer med spenat

Vinkokt kyckling

Mumma

Läs också

(18)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar