Annons

Annons

Förrätt på 10 minuter – carpaccio på bresaola

Bresaola är lufttorkat nötkött som du kan köpa både i delikatess­disken och färdigskivat. Blir super­gott att använda i stället för rått kött som i en carpaccio på klassiskt vis.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Carpaccio på bresaola

G L

8–10 portioner
Tid: 10 minuter

50 g pinjenötter
70 g rucola
4 stjälkar selleri
ca 350 g tunt skivad bresaola
ca 100 g parmesan

Dressing
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 krm salt
nymald svartpeppar

Annons

Gör så här
1. Rosta pinjenötterna i en medelvarm panna. Passa noga så att de inte bränns.
2. Skölj och torka rucolan. Ansa selleristjälkarna tunt. Blanda dressingen och blanda den med rucolan och sellerin. Lägg upp köttet på assietter. Toppa med salladen, strö över pinjenötterna och hyvla över parmesan. Droppa ev på lite olivolja på köttet.

Fler recept på goda och enkla förrätter

Melon med parmaskinka

Fräsch förrätt med sparris och löjrom

Marinerad salmalax

 

Läs också

(22)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar