Annons

Annons

Focaccia med soltorkade tomater och fetaost

Ta det försiktigt med vetemjölet så att inte brödet blir torrt, även om degen blir kladdig.

Foto: Åsa Dahlgren

Recept på focaccia med soltorkade tomater och fetaost

L
24 bitar

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
8 avrunna soltorkade tomater
1 tsk salt
½ dl olja från tomaterna
8 dl vetemjöl
100 g tärnad fetaost, avrunnen L
flingsalt

Annons

Gör så här
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig.
2. Skär tomaterna i små bitar och tillsätt dem tillsammans med salt, olja och vetemjöl. Arbeta ihop alltsammans till en deg. Låt degen jäsa under bakduk cirka 1 timme.
3. Häll ut degen i en smord långpanna som mäter 35×25 cm. Tryck ut den med en lätt mjölad hand.
4. Tryck ner fetaosten i brödet. Låt focaccian jäsa cirka 20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200°.
5. Strö på lite flingsalt och grädda brödet mitt i ugnen 20–25 minuter.
6. Låt focaccian svalna på ett galler. Skär den i bitar.

Fler smarriga recept på fyllda bröd:

Örtbröd med mozzarella

Smörfyllda valnötsbröd

Vridna tomatbaguetter

Knäckebröd med fänkål och kummin

 

Läs också

(4)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar