Annons

Annons

Saftiga fläskkotletter på grillen med fräsch coleslaw

Här får du ett extra saftigt resultat genom att pensla kotletterna med hemlagad BBQ-sås.

Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Jakob Helbig

Recept: Camilla Zarah Lawes
Foto: Jakob Helbig

Fläskkotletter med coleslaw och bbq-sås

G L

4 portioner
Tid: 40 minuter

4 fläskkotletter

BBQ-sås
3 vitlöksklyftor
1½ dl ketchup
1 msk balsamvinäger
½ dl brun farin
½ tsk cayennepeppar

Annons

Coleslaw
½ spetskål
2 morötter
¼ huvud blomkål
50 g inlagd gurka
1 litet knippe salladslök
1 litet knippe persilja
2 dl grekisk yoghurt L
1 msk söt senap G
salt och nymald svartpeppar

Grillad squash
1 stor squash
2 msk olja

Gör så här
1. BBQ-sås: Pressa vitlöksklyftorna och blanda med alla övriga ingredienser i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och sjud till en tjock sås. Ställ ungefär hälften av såsen åt sidan. Pensla kotletterna med andra hälften.
2. Coleslaw: Finstrimla kålen. Riv morötter och blomkål på den grova sidan av ett rivjärn. Finhacka gurkan, salladslöken och persiljan, även stjälkarna. Blanda yoghurt och senap i en bunke och vänd sedan ner alla övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
3. Grilla kotletterna 5–7 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta.
4. Skär squashen i skivor, vänd dem i olja och grilla dem cirka 2 minuter på varje sida.
5. Servera kotletterna nygrillade med coleslaw, grillad squash och BBQ-sås.

Mer gott till grillkvällen

Hemlagad BBQ-sås från grunden

Grilla laxen med grönsakssalsa i små paket

Kokos- och limesås till grillmiddagen

Grilla sparrisen och servera med rökt lax

Saftiga grillade lammkotletter med getost – köttfavorit på buffén!

 

Läs också

(9)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


 


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar