Annons

Annons

Flankstek med sötpotatis och persiljesallad

Med få ingredienser trollar du fram en god och lite lyxig middag.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Flankstek med sötpotatis och persiljesallad

G L
4 portioner
Tid: 30 minuter + 25 minuter i i ugn

600 g flankstek
salt och nymald svartpeppar
olja till stekning

Sötpotatis med rödlök
1 kg sötpotatis
2 rödlökar
1 msk olivolja
salt
nymald svartpeppar

Annons

Persiljesallad
1 msk olivolja
2 tsk balsamvinäger
1 tsk söt senap, t ex dijonsenap med honung G L
1 schalottenlök
salt och nymald svartpeppar
1 knippe slätbladig persilja

Gör så här
1. Sätt ugnen på 210°. Skala sötpotatisen och skär den i båtar. Skala rödlökarna och skär dem i tunna båtar. Vänd sötpotatisen och rödlöken med olja. Salta och peppra. Fördela dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka dem mjuka i ugnen cirka 25 minuter. Rör om några gånger under tiden.
2. Torka av köttet med hushållspapper, salta och peppra det på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och stek köttet i 5–7 minuter på var sida tills det är mediumrött. Ta köttet från pannan och låt det vila på en skärbräda i 5 minuter.
3. Persiljesallad: Rör ihop olja, vinäger, senap och finhackad schalottenlök. Smaka av med salt och peppar. Skölj persiljan och torka den väl. Ta bort grova stjälkar och hacka bladen grovt. Blanda ner dem i dressingen.
4. Servering: Skiva köttet tunt tvärs över muskelfibrerna och ser­vera med sötpotatisen och persiljesalladen.

Laga också:

Biff stroganoff med pressad potatis

Helstekt ryggbiff med fyllig rödvinssås, kål och lättkokta betor

Snabb lövbiff med chimichurri

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar