Annons

Annons

Fiskkakor med risnudelsallad

Furikakeblandning är en blandning av rostade sesamfrön och smulade noriblad som går att köpa färdig. Du kan ersätta den med enbart sesamfrön.

Recept: Marie Tegnér. Foto: Katja Kristoferson

Recept: Marie Tegnér. Foto: Katja Kristoferson

Fiskkakor med risnudelsallad

G L
2 lätta portioner
Tid: 25 minuter

300 g tärnad sej- eller torskfilé
1 tsk riven ingefära
1 msk riven gul lök
2 msk hackad koriander
1 tsk potatismjöl
½ dl kokosmjölk eller matlagningsgrädde L
¾ tsk salt och nymald vitpeppar
1 msk furikakeblandning eller sesamfrön
½ msk neutral olja till stekning
Sås
¾ dl matlagningsyoghurt L
2 tsk sweet chilisås
Tillbehör
50 g risnudlar
75 g sockerärter, strimlade
½ msk japansk soja
½–1 tsk risvinäger
Garnering
färsk koriander

Annons

Gör så här
1. Mixa fisk, ingefära, lök, koriander, potatismjöl, kokosmjölk, salt och peppar  till en färs. Forma sex småbiffar.
2. ”Panera” biffarna i furikakeblandning eller sesamfrön och stek i olja på medelvärme cirka 3 minuter på var sida.
3. Sås: Blanda ihop ingredienserna.
4. Koka risnudlarna, blanda ner ärtstrimlorna och smaksätt med soja och risvinäger. Servera genast till nystekta fiskbiffar, såsen och färsk koriander.

Här hittar du mer inspiration från det asiatiska köket!

Koka musslorna i thailändska smaker

En god fläkt av Asien

Så gör du kinesiska dumplings

 

Läs också

(5)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar