Annons

Annons

Fisk i form till middag

Det här receptet är inspirerat av en rätt som franska bagare förr åt under sina nattskift i bageriet. Den kallas också för ”bagarens nattamat” och kan lagas på alla sorters fast fisk. Prova den redan ikväll!

Foto: Betina Hastoft

Potatislåda med torsk, tomat och fänkål

G L
4 portioner
Tid: 15 minuter + 45 minuter i ugn

2 gula lökar
2 msk olivolja till stekning
6 stora potatisar
1 fänkål
4 tomater
salt och nymald peppar
5–8 dl grönsaksbuljong GL
800 g torskfilé

Annons

Till servering
1 litet knippe persilja
skal från ½ citron
1 baguette GL

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Skala löken och skär den i skivor. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek löken mjuk utan att den tar färg, cirka 5 minuter.
2. Skala potatisen och ansa fänkålen. Skär det och tomaterna i tunna skivor.
3. Varva lök, potatis, fänkål och tomater i en stor ugnsform. Salta och peppra ordentligt.
4. Värm vattnet och lös upp buljongtärningarna däri. Häll det över grönsakerna så att det täcker. Tillaga i ugnen cirka 30 minuter.
5. Skär torskfilén i mindre bitar. Salta och peppra. Lägg fisken ovanpå grönsakerna och sätt tillbaka formen i ugnen. Tillaga ytterligare cirka 15 minuter eller tills potatisen är helt mjuk.
6. Skölj och hacka persiljan och strö den över fisken tillsammans med citronskalet. Servera direkt från fatet med en bit baguette till.

Gilla Matmagasinet på Facebook

Du kanske också blir sugen på:
Fisk i saffranssås
Sej med musselsås
Frasöverbakad fisk

 

Läs också

(14)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar