Annons

Annons

Fin potatistarte med squash och bacon

Gör egen pajdeg om du vill, men med färdigköpt pajdeg går det lite snabbare att laga middag. Märket Sara Lee har bra färdig pajdeg på rulle.

Recept: Camilla Biesberg Markussen. Foto: Betina Hastoft

Recept: Camilla Biesberg Markussen. Foto: Betina Hastoft

Potatistarte med squash och bacon 

L

4 portioner
Tid: 1 timme

1 rulle pajdeg, ca 250 g eller gör egen pajdeg med det här receptet L
fyllning
3 bakpotatisar eller 5–6 vanliga potatisar
1 paket bacon, 140 g
1 squash
1 rödlök
4 stjälkar färsk timjan
salt och nymald svartpeppar
6 ägg
250 g keso L
100 g riven ost L
tillbehör
ev blandad grönsallad

Annons

Gör så här
1. Skala potatisen och skär den i ganska små tärningar. Koka i lättsaltat vatten cirka 5 minuter. Häll av och kyl ner med kallt vatten.
2. Tärna baconet och lägg det i en kall panna. Sätt på värmen och stek sedan baconet tills det är sprött och fått fin färg. Låt det rinna av på en tallrik med hushållspapper.
3. Skär squashen i små tärningar. Skala rödlöken och hacka den. Plocka timjanbladen från stjälkarna och hacka bladen grovt. Vänd ihop potatis, bacon, squash, rödlök och timjan i en bunke. Krydda med salt och peppar.
4. Sätt ugnen på 200°.
5. Rör ihop ägg, keso och ost i en skål. Salta och peppra.
6. Klä en pajform med pajdeg. Lägg i potatisblandningen och därefter äggmassan. Bred ut så att det blir jämnt i hela formen.
7. Grädda tarten mitt i ugnen cirka 30 minuter, eller tills den är gyllene och verkar fast.
8. Låt vila 5–10 minuter. Servera tarten med en blandad grönsallad till.

Annat gott med bacon

Laga en klassisk raggmunk med kalkonbacon

Baconägg med mozzarella

Baconlindade dadlar

 

Läs också

(4)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar