Annons

Annons

Festliga snurror med gurka och lax

Ett par timmar i förväg går det bra att göra snurrorna, som blir oerhört fina att dekorera med stora korn av laxrom.

Recept: Maud Onnermark Foto: David Back

Recept: Maud Onnermark Foto: David Back

Gurk- och laxsnurror

GL
6 stycken
Tid: 15 minuter

4 msk naturell färskost L
2–3 tsk finriven pepparot
200 g kallrökt lax
1–2 små gurkor

Garnering
laxrom

Gör så här
1. Blanda färskost och pepparrot. Bred ett tunt lager på laxskivorna.
2. Hyvla gurkan med osthyvel till långa breda band. Vänd gurkan när du kommer till kärnhuset.
3. Skär laxskivorna i långa bitar lika breda som gurkbanden. Lägg laxen på gurkan med den kladdiga sidan mot gurkan. Bred färskost även på den andra sidan av laxen så fäster det bra. Rulla ihop till en stubbe. Hit kan förberedas.
4.  Garnera med laxrom.

Fler goda munsbitar av Maud:

Mauds tunnbrödskorgar med krämig räkröra

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Snabbfixad röra med rökt lax och äpple på rågbröd

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar