Annons

Annons

Fest i helgen? Bjud på Mauds lyxiga snittar!

Det finns alltid något att fira! Korka upp en flaska bubbel och njut tillsammans med Mauds goda och lättfixade snittar.

festmenytillnyar

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Löjromssnittar

G L

Här kan du själv ta ut små rundlar av ljust bröd och rosta eller använda färdiga naturella crostini.

16 små snittar
Tid: 10 minuter

16 små crostini G
1 dl crème fraiche L
150 g Kalixlöjrom
1 liten schalottenlök

Annons

Gör så här

1. Vispa crème fraichen tills den blir fast och pösig. Den blir först lite tunnare innan den tjocknar.
2. Skala schalottenlöken och skiva mycket tunt med mandolin. Hit kan förberedas.
3. Klicka eller spritsa på crème fraiche och toppa sedan med löjrom och en tunn skiva schalottenlök.

Ankleversnittar med rödlöksmarmelad

G L

Marmeladen kan förberedas flera dagar i förväg och förvaras i burk med tättslutande lock. Butiks-
kedjan Picard som säljer fryst mat har en mycket god och prisvärd ankleverterrin.

16 stycken
Tid: 45 minuter

4 skivor ljust surdegsbröd G L
4 skivor ankleverterrin, 160 g G L

Rödlöksmarmelad
3 medelstora rödlökar
1 msk neutral olja
2 dl portvin
2 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1 krm salt

Gör så här

1. Skala rödlöken och skiva den mycket tunt, gärna på mandolin. Fräs den i olja i en kastrull tills den mjuknar. Tillsätt portvinet och låt sjuda under lock cirka 25 minuter. Rör några gånger under tiden.
2. Tillsätt socker och vinäger och låt koka ihop ytterligare cirka 10 minuter utan lock tills det har marmeladliknande konsistens. Smaka av med mycket lite salt. Låt kallna.
3. Ta ut rundlar av brödet lika stora som ankleverskivorna. Rosta brödet under grill i ugnen tills det är gyllene på båda sidor. Hit kan förberedas.
4. Lägg anklevern på brödet och skär till snittar. Toppa med en liten klick rödlöksmarmelad.

Skagenbåtar

L

De små skålformade rågchipsen finns att köpa färdiga från finska Linkosuo. De är väldigt praktiska
att lägga röror i eftersom de är skålformade. Du kan även välja dem till löjromssnittarna.

16 stycken
Tid: 15 minuter

16 finska rågchips original
500 g stora oskalade ishavsräkor, tinade
4 msk majonnäs L
2 msk finhackad dill
en knivsudd cayennepeppar
dillvippor

Gör så här

1. Skala och hacka räkorna. Blanda dem med majonnäs, dill och ett uns cayenne. Hit kan förberedas.
2. Klicka ut dem i båtarna och garnera med dill.

4 goda middagstips:

Helstekt ryggbiff med fyllig rödvinssås, kål och lättkokta betor

Vegolasagne där ingenting saknas

Biff, klyftpotatis och bea på nytt sätt

Stomp på jordärtsskocka med rostad hasselnöt och citron

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar