Annons

Annons

Färsbiffar med gräddkokta morötter

Gräddkokta morötter med dragon är ett nytt och spännande sätt att servera morötter på. 

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Biffar med gräddkokta morötter med dragon

G L
4 portioner
Tid: 30 minuter

500 g fläskfärs
1 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
3 msk grahamsmjöl G
olja till stekning
Gräddkokta morötter
2 schalottenlökar
700 g morötter
olja till stekning
1 msk söt senap, t ex dijonsenap med honung G L
½ tsk dragon
2½ dl vispgrädde L
saften av 1 citron
salt och nymald svartpeppar
Tillbehör
800 g små potatisar, tvättade
1 knippe färsk dragon
flingsalt
nymald svartpeppar

Annons

Gör så här
1. Tillbehör: Koka potatisen.
2. Gräddkokta morötter: Skala schalottenlökarna och hacka dem fint. Skala morötterna och skär dem i smala bitar på längden. Hetta upp en sauteuse med olja och stek lök och morötter cirka 5 minuter. Tillsätt senap, dragon och grädde och låt småkoka tills grädden blir lite krämig. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
3. Biffar: Salta och peppra färsen. Forma till 4 biffar och vänd dem i grahamsmjöl. Stek biffarna  i olja 3–4 minuter på var sida tills de är genomstekta.
4. Servera alltsammans med färsk dragon och lite flingsalt på toppen.

Fler goda biffar:

Köttfärsbiffar med libanesisk tabbouleh

Italienska biffar till middag

Fina färsbiffar med krämig potatissallad

 

Läs också

(28)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar