Annons

Annons

Farmorsbullar med graham

Matiga frukost- eller mellanmåls­bullar som är underbara nybakade tillsammans med smör och marmelad.

Recept: Karsten Kyster Foto: Columbus Leth

Recept: Karsten Kyster
Foto: Columbus Leth

Farmorsbullar med graham och solrosfrön

L
14 stycken

2½ dl mjölk L
75 g smör L
50 g jäst
1 msk strösocker
½ tsk salt
2 ägg
100 g dl solrosfrön, ca 1½ dl
210 g grahamsmjöl, ca 3½ dl
330 g vetemjöl, ca 5½ dl

Annons

Pensling
1 uppvispat ägg

Gör så här
1. Värm mjölken i en kastrull. Tillsätt smöret i små bitar och låt det smälta i mjölken.
2. Smula jästen i en degbunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen är löst. Blanda ner resten av ingredienserna men spara lite mjöl till utbakningen. Bearbeta degen kraftigt i maskin
eller för hand tills den är smidig och blank, 5–10 minuter.
3. Låt jäsa under plast till dubbel storlek 30–40 minuter.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till en 45 cm lång rulle. Dela den i 14 bitar. Forma bitarna till runda bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 225°.
5. Pensla bullarna med ägg och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt dem svalna på bakgaller.

 

Fler goda brödbullar:

Kalljästa dinkelbullar

Kalljästa hasselnötsbullar

Smörfyllda valnötsbullar

Tomatbröd

Frukostbullar med havre

 

 

Läs också

(2)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar