Annons

Annons

Engelska scones

Ljumma scones serveras ofta med clotted cream och sylt i England. Här bjuder vi dem till hårt vispad grädde och hemkokt hallon- och passionsfruktsylt.

Av Birgit Nilsson Bergström Foto Agneta Thorsén

Av Birgit Nilsson Bergström
Foto Agneta Thorsén

Recept på engelska scones

L
18–20 små
Tid: 20 minuter

4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
60 g rumsvarmt smör L
2–3 tsk strösocker
1 msk uppvispat ägg
1½ dl mjölk L

Pensling
uppvispat ägg

Servering
clotted cream eller vispad grädde L
hallon- och passionsfruktsylt

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Sikta mjöl och bakpulver och blanda omsorgsfullt i en skål.
2. Rör smör och socker poröst i en annan skål. Vispa ner ägg.
3. Tillsätt mjölk lite i taget och rör om. Blanda ner mjöl- och bakpulverblandningen och vispa till en smidig deg.
4. Ta upp på väl mjölat bakbord (degen är kladdig). Platta ut med mjölade händer till en ganska tjock platta, ca 20×25 cm. Nagga. Stansa ut rundlar à ca 5 cm i diameter. Lägg på bakpappersklädd plåt. Pensla med ägg och grädda i ugnen ca 10 minuter.
5. Servera sconesen ljumma tillsammans med clotted cream, eller ganska hårt vispad grädde, och gärna hallon- och passionsfruktsylt.

Fler scones

Nygräddade scones med hemkokt körsbärsmarmelad

Gilla Matmagasinet på Facebook

Kärleksfulla scones

Scones

 

Läs också

(54)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar