Annons

Annons

Lyxa på crème brûlée med Baileys!

En len och underbart god dessert med mild smak av mjölkchoklad och gräddlikörfavoriten Baileys.

bruleebaileys

Foto: Sofia Henriksson

Crème brûlée med Baileys och mjölkchoklad

G

6 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter + tid att svalna

375 gram grädde
126 gram mjölk
1 vaniljstång
6 äggulor
100 gram socker
50 gram mjölkchoklad
1 1/2 kapsyl Baileys
Rörsocker till flambering

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 100°. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång. Blanda under tiden ihop socker och äggula. Blandningen behöver inte vispas bara blandas ordentligt.
2. När gräddmjölken kokar sila den över äggblandningen och tillsätt chokladen. Mixa slät och tillsätt Baileys.
3. Häll sedan upp smeten i sex portionsformar och grädda i ugnen 1 timme. Skaka lite på en av formarna för att se om den är färdig.
4. Låt svalna innan du strör på ett lager med rårörsocker ovanpå. Värm sedan försiktigt på sockret med en brännare tills sockret får en fin färg. Det går även att bränna sockret i ugnen, genom  att sätta ugnen på grill och placera formarna högst upp cirka 3 minuter. Ha dem under uppsikt – det går snabbt!

Mer gott med Baileys:

Donuts med salt Baileyskaramellfyllning

Kaffe Karlsson

The Spice Cooler

Läs också

(1)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar