Annons

Annons

En grön start på kvällen

Servera krispiga grönsaker i stavar och goda dippar till förrätt -det är både enkelt och gott! Passar att servera innan alla sommarens fester och grillkvällar eller som tilltugg till fredagsdrinken.

Foto:Leth Rikke Skouboe

 

Crudités med 2 x dipp

G L

6 snackportioner
tid: 15 minuter

6 selleristjälkar
6 små morötter, gärna med lite skaft kvar
1 knippe grön sparris
1 knippe avlånga rädisor
250 g körsbärstomater
1 squash

Annons

Sauce verte
1 litet knippe persilja, ca 50 g
1 liten vitlöksklyfta
5 gröna oliver utan kärna
1 msk kapris
1½ dl crème fraiche L
1–2 msk citronsaft

Gorgonzoladipp
100 g gorgonzola eller annan grönmögelost L
3 msk crème fraiche eller naturell tjock yoghurt L

Gör så här
1. Skölj och ansa alla grönsaker. Skär selleristjälkar och morötter på längden i smala stavar. Ställ dem, sparris och rädisor i glas. Lägg upp tomaterna i en skål.
2. Hyvla squashen med en osthyvel i tunna remsor och rulla ihop dem. Lägg upp på fat.
3. Sauce verte: Skölj persiljan ordentligt och låt den torka. Finhacka den sedan tillsammans med vitlöksklyfta, oliver och kapris. Vänd ner hacket i crème fraichen och smaka av med citronsaft.
4. Gorgonzoladipp: Mosa gorgonzolan med gaffel i en liten skål. Tillsätt crème fraiche eller yoghurt och rör slätt.

Andra goda röror att ha till grönsakerna

Fava – god bönröra 

Guacamole

Dippa i röd hummus och mild blomkålsröra

 

 

 

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


 


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar