Annons

Dessertbomb med Nutella

Det här är en otroligt lättlagad marängglasstårta, som dessutom blir så god!

Recept: Eva Aronsson Foto: Carin Pålsson

Recept: Eva Aronsson
Foto: Carin Pålsson

Recept på marängglasstårta med Nutella

G

1 tårta, ca 10 bitar
Tid: 30 minuter + minst 4 timmar i frys

4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
2 marängbottnar
ca 200 g Nutella, + lite extra att ringla över som garnering
Tillbehör
ev färska eller frysta bär

Annons

Gör så här
1. Separera gulor från vitor. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
2. Använd en form som är precis så stor i diameter så att den rymmer en marängbotten. Lägg den ena bottnen i formen och krossa den andra.
3. Vänd varsamt ihop de vispade gulorna och vitorna, grädden och den krossade marängen.
4. Värm Nutellan något i mikron, så den blir lite rinnig. Ringla ner den så att det blir snygga ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen. Avsluta med att ringla över Nutella på toppen.
5. Frys tårtan minst 4 timmar före servering, gärna över natten. Ta fram tårtan en stund före servering. Servera gärna med bär till.

Du gillar säkert också

Snabb Nutellaglass på 2 ingredienser

Nutellafyllda småkakor med bara 3 ingredienser

Nutellafyllda pickkakor

Hemgjord cookie dough glass

Mumsig mintchokladtårta

 

Läs också

(186)


Fler recept här



GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar