Annons

Annons

Delikata romkulor

Små delikata, vackra bollar med smak av rom och choklad.

Foto: Columbus Leth

Foto: Columbus Leth

Romkulor

L

10 stora
Tid: 45 min + 30 min i ugnen + tid att svalna

130 g smält smör L
270 g socker
2 ägg
100 g (1½ dl) vetemjöl
6 msk kakao
1 tsk vaniljessens
35 g mandlar, skalade, finhackade
2 msk skogsbärssylt
3 msk romessens
40 g kallt smör L
100 g smält choklad L
100 g finhackad choklad med smak, helst björnbär L
50 g rostade kokoschips

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 180°. Vispa smör och socker och tillsätt äggen ett i taget under vispning. Tillsätt vetemjöl, kakao och vaniljessens. Lägg smeten i en smord långpanna på 15×30 cm och baka 30 min.
2. Låt kakan svalna helt, gärna till nästa dag. Smula ner kakan i en stor skål, tillsätt mandlar, sylt, rom­essens och smör, knåda massan med fingrarna och rulla kulor stora som ping­isbollar. Sätt dem i kylskåpet medan chokladen smälter.
3. Vänd romkulorna i den smälta chokladen och rulla dem sedan i hackad björnbärscho­klad eller kokosflagor. Låt svalna och förvara romkulorna i en burk med tättslutande lock i kylen.

Mer godis i juletid:

Chokladtoppade katrinplommon

Gilla Matmagasinet på Facebook

Sarah Bernhardt

Brända mandlar

Nötkaramell

Mörkt och ljust chokladgodis

 

Läs också

(1)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar