Annons

Annons

Crostini med räkor och ricottakräm

I Italien äter man ofta små brödbitar med pålägg, t ex bruschetta och crostini. Till bruschetta använder man gärna surdegsbröd och till crostini använder man vitt bröd.

Foto: Columbus Leth

Foto: Columbus Leth

Räk- och ricottacrostini

8 crostini
Tid: 15 minuter

8 tunna skivor av baguette
500 g räkor med skal eller 200 g skalade räkor

Ricottakräm med citron
100 g ricotta (italiensk färskost)
1 msk finhackad färsk oregano
finrivet skal och saft av 1 citron
salt och nymald svartpeppar

Annons

Gör så här
1. Rosta brödet i brödrost eller i ugnen. Skala räkorna.
2. Ricottakräm: Blanda ricottan med oregano och smaka av med ca 1 tsk finrivet citronskal, ca 1 msk pressad citron, salt och peppar.
3. Bred ricotta på brödskivorna och lägg dem på ett fat och toppa med räkorna. Servera strax tillsammans med välkomstdrinken.

Laga hela den italienska menyn:

Välkomstdrink
Italiensk sommardrink

Förrätt
Lättstekt tonfisk med sommarsalsa

Huvudrätt
Ravioli och kyckling med pancetta och salvia

Dessert
Tiramisù med rabarber och hallon

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar