Annons

Annons

Frasiga crêpes med apelsingrit

Prova dessa matiga crêpes som kan fyllas med massor av olika röror och grönsaker!

Foto: Linus Hallgren

Recept: MAximillian Lundin. Foto: Linus Hallgren

Crêpes med majs- och apelsingrit

L
4 portioner
Tid: 1 timme + minst 8 timmar till blötläggning

250 g hel dinkel
250 g helt bovete
½ tsk salt
kokosolja till stekning

Majs- och apelsingrit
1 apelsin, ekologisk
1 citron, ekologisk
500 g majskorn
1 tsk senapsfrön
2 dl vatten
½ tsk rosmarin
salt och nymald svartpeppar

Annons

Fyllning
300 g vitkål
200 g bladspenat
salt och nymald svartpeppar

Gör så här
1. Blötlägg dinkel och bovete var för sig i dubbel mängd vatten i minst 8 timmar. Häll av vattnet från dinkel-
kornen, men sila av och spara vattnet från bovetekornen.
2. Mixa dinkel- och bovetekornen i en Vitamix eller annan kraftfull kannmixer (en matberedare är inte tillräckligt kraftfull). Vispa i vattnet från bovetet, lite i taget, tills smeten har samma tjocklek som en pannkakssmet. Salta efter smak.
3. Hetta upp kokosolja i en stekpanna och stek crêpes av smeten på hög värme, cirka 1 minut på varje sida. Lägg på hög på ett fat och håll varmt.
4. Majs- och apelsingrit: Skala zesten från apelsin och citron med en potatisskalare. Pressa saften. Lägg allt i en kastrull tillsammans med resterande ingredienser. Koka upp och låt koka i 5 minuter. Mixa med mixerstav till en grov massa. Smaksätt med salt och peppar.
5. Finstrimla vitkål och bryt spenaten i mindre bitar. Fräs i olja i stekpanna någon minut.
6. Lägg fyllning i mitten på crêpesen och vik ihop till ett kvadratiskt paket. Dela det tvärsöver till trekanter. Servera med majs- och apelsingriten vid sidan om.

Fler veganska recept:

Palsternackspasta med tomatsås

Gilla Matmagasinet på Facebook

Linssallad

Rice’n’bean burger med sötpotatispuré och valnötspesto

Polentapudding med chiavinägrett

Provensalsk gryta med svart tomatris och cashewdipp

Läckra kikärtspannkakor

Läs intervjun med Maximillian Lundin:

Därför blev jag vegan

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar