Annons

Annons

Citrondinkelsallad med grön dressing

Satsa på en grön middag och laga en smakrik dinkel- och quinoasallad! Dressingen till är förutom god även proppfull med näring.

Recept: Maximillian Lundin Foto: Linus Hallgren

Recept: Maximillian Lundin
Foto: Linus Hallgren

Citrondinkelsallad med grön pumpafrödressing

L
4 portioner
Tid: 45 minuter
400 g hel dinkel, polerad
50 g quinoa
2 citroner
½ salladshuvud i långa bitar

Pumpafrödressing
1 dl pumpafrön
1 knippe persilja
2 msk olivolja
1½ dl vatten
¼ tsk havssalt

Annons

Tomatsallad
2 tomater, i bitar
½ gurka, i bitar
1 msk olivolja

Garnering
2 msk pumpafrön

Gör så här
1. Koka dinkeln i rikligt med lättsaltat vatten cirka 20 minuter. Koka samtidigt, i en annan kastrull, quinoan i rikligt med lättsaltat vatten cirka 30 minuter.
2. Riv det gula av skalet från citronerna och pressa ner saften i samma skål.
3. Sila av vattnet från dinkeln. Tillsätt citronsaften och blanda om ordentligt.
4. Häll av vattnet från quinoan och låt stå under lock 10 minuter före servering.
5. Pumpafrödressing: Mixa pumpafrön, persilja, olivolja och vatten 2 minuter på högsta hastighet i en mixer. Smaksätt med havssalt.
6. Blanda dinkel och quinoa och lägg upp på ett fat. Lägg upp salladen på ena sidan.
7. Tomatsallad: Blanda tomater och gurka med lite olivolja. Lägg upp på andra sidan av fatet, och strö lite pumpafrön ovanpå. Servera.

 

Fler veganska recept av Maximillian:

Palsternackspasta med tomatsås

Crêpes med majs- och apelsingrit

Rice’n’bean burger med sötpotatispuré och valnötspesto

Polentapudding med chiavinägrett

Läs också:
Maximillian Lundin: Därför blev jag vegan

 

 

Läs också

(6)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar