Annons

Annons

Chokladtoppade katrinplommon

När katrinplommonen får marineras i portvinet får de en fantastisk smak och konsistens – till detta lägger vi till krämig nougat och mörk, fyllig choklad!

Foto: Columbus Leth

Foto: Columbus Leth

Portvinssyltade katrinplommon

GL

15 st
Tid: 30 min + dragning över natt

1½ dl portvin
40 g socker
1½ stjärnanis
125 g urkärnade katrinplommon
100 g nougat GL

Garnering
ev guldströssel eller frystorkade hallon
100 g fin mörk choklad L

Annons

Gör så här
1. Koka upp portvin, socker och stjärn­­anis. Tillsätt katrinplommonen när lagen kokar, koka upp igen och stäng av värmen. Låt plommonen stå och dra i ett par timmar i lagen, gärna över natten.
2. Ta upp plommonen ur lagen. Skär nougaten i små bitar och stoppa in dem i plommonen. Smält chokladen över vattenbad och täck plommonen med den. Strö över pynt. Låt stelna i kylen.

Mer godis i juletid:

Delikata romkulor

Sarah Bernhardt

Brända mandlar

Nötkaramell

Mörkt och ljust chokladgodis

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


 


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar