Annons

Annons

Läcker chokladtårta med körsbärsgrädde

En fantastiskt chokladtårta som är godast kylskåpskall. Körsbärssåsen hittar du bland glasstillbehören i affären.

Foto: Åsa Dahlgren

Chokladtårta med körsbärsgrädde

ca 10 bitar
Tid: 40 minuter + minst 8 timmar  i kylskåp

Tårtbottnar
200 g smör L
3 dl strösocker
2 ägg
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl

Annons

Chokladglasyr
2 dl vispgrädde L
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad i bitar L
100 g kallt smör L

Körsbärsgrädde
2 dl vispgrädde L
avrunna körsbär från 1 paket körsbärssås à 500 g

Gilla Matmagasinet på Facebook

Garnering
minimaränger

 Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen och rör ner sockret och äggen.
2. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål och rör ner det i smeten. Blanda väl.
3. Bred ut smeten i två smorda tårtformar, ca 24 cm i diameter. Grädda tårtbottnarna mitt i ugnen 15–20 minuter. Låt tårtbottnarna svalna i sina formar.
4. Chokladglasyr: Blanda vispgrädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka ihop under omrörning tills glasyren tjocknar. Ta den från plattan och bryt ner chokladen i den. Vispa ner det kalla smöret i klickar. Låt glasyren svalna.
5. Bred det mesta av glasyren (spara lite till dekorationen) ovanpå de avsvalnade tårtbottnarna. Ställ bottnarna i kylen över natten.
6. Körsbärsgrädde: Vispa grädde i en bunke. Blanda ner avrunna körsbär.
7. Lägg ihop tårtan med körsbärsgrädde mellan. Bred det återstående av glasyren runt tårtan. Dekorera med minimaränger på sidorna.

Här hittar du fler läckra tårtor:

Fluffig kalastårta

Mandel- och citrontårta

Kolatårta

 

Läs också

(23)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar