Annons

Annons

Stiligt tilltugg – rödlökspannacotta på kavring

Enkelt, stiligt och otroligt gott – Catarina Königs recept på det perfekta tilltugget till fördrinken.

Recept: Catarina König Foto: Frida Wismar

Recept: Catarina König
Foto: Frida Wismar

Rödlökspannacotta på kavring
G

”Det här brukar jag servera när det är många gäster på festen. Det är enkelt att göra och går att variera i utseende och form. Skär ut fyrkanter eller stansa ut små rundlar och tryck ner en tandpetare – perfekt tilltugg till fördrinken.”

Annons

10–15 portioner
Tid: 20 minuter + minst 2½ timmar i kyl

10 skivor kavring, utan kanter G
75 g smör, smält L
4 gelatinblad
300 g färskost, t ex Philadelphia L
2½ dl crème fraiche, 34 % L
1½ rödlök, skalad och finhackad
1 tsk pressad citron
1 tsk salt
½ krm mald vitpeppar
garnering
½ dl röd stenbitsrom
½ dl svart stenbitsrom
färsk timjan

Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Mixa kavringen med det smälta smöret. Klä en fyrkantig form, 25×25 cm, med smörpapper. Tryck ut smulorna i formen.
2. Blötlägg gelatinbladen i ca 5 minuter. Rör ihop färskost, crème fraiche, rödlök, pressad citron, salt och vitpeppar. Ta upp gelatinbladen. Krama ur vattnet och smält gelatinet med 1 dl färskostblandning i en liten ka­strull på svag värme. Blanda sedan ner resterande färskostblandning.
3. Bred med en slickepott ut pannacottan över kavringsbottnen. Var noga med att få den jämn. Ställ formen i kylskåp och låt stå i minst 2½ timme, gärna 4–5 timmar.
4. Skär upp pannacottan i bitar, ca 5×5 cm stora rutor, eller stansa ut i valfri form. Garnera varje pannacottaruta med lite stenbitsrom, svart rom på vissa, röd rom på andra. Toppa med små blad av färsk timjan.

Tips
För en lyxigare variant, byt ut stenbitsrommen mot löjrom och garnera med färsk dill.

masterkocken-bokomslag

Läs intervjun med Katarina König här!

Fler recept från Catarinas kokbok:

Asiatisk laxtartar i friterat rispapper

Manchego med honungsmousse

 

Läs också

(8)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar