Annons

Annons

Burrata med tryffel-caviar

Hemmakocken Gina Hjort toppar den gräddiga osten med perlage di tartufo (tryffelcaviar) som är gjord av tryffeljuice och ger en ljuvlig smak av färsk tryffel. Perlage di tartufo kan finnas i delikatessbutiker men kan även ersättas med ett stänk god tryffelolja.

Foto: Eva Hildén-Smith

Foto: Eva Hildén-Smith

Burrata med tryffel-caviar

G
8 portioner
Tid: 15 minuter

8 burrata-ostar
½ dl perlage di tartufo eller droppar av tryffelolja
¾ dl extra jungfruolivolja
salt och nymald svartpeppar

Krutonger
4 skivor vitt surdegsbröd, t ex levain G
2–3 msk extra jungfruolivolja

Annons

Gör så här
1. Krutonger: Skär brödet i centimeterstora tärningar, stek dem i olivolja och låt svalna på hushållspapper.
2. Lägg ostarna på en fuktig handduk och låt dem bli rumsvarma. Någon minut före serveringen: Skär ett djupt kryss i varje ost och fatta tag om den med båda händerna, tryck från sidorna så att den öppnar sig. Precis som man brukar göra med en bakad potatis.
3. Placera en ost på varje tallrik, toppa med en sked tryffelcaviar eller stänk över mycket lite tryffelolja. Ringla över olivolja, strö över salt, peppar och krutonger. Servera genast.

Inspireras av hela vår italienska meny:

Fusilli med zucchini, salladslök och basilika och zucchini chips

Ugnsstekt lammsadel med rosmarin och vitlök, ugnsstekt potatis

Bondbönor med panchetta och kronärtskockor

Kaffeglass

Semifredo med jordgubbar

 

Läs också

(7)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar