Annons

Annons

Brownies med knapriga nötter

Saftig, len och gudomlig brownie. Nötterna kan bytas ut mot vit choklad.

Av: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Mauds brownies

L
Cirka 30 bitar
Tid: 35 minuter

200 g smör L
200 g mörk choklad L
4 ägg
3 dl strösocker
100 g hackade valnötter eller hasselnötter
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och dra kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
2. Rosta gärna nötterna i ugnen eller torr stekpanna så smakar de mer.
3. Vispa ägg och socker. Blanda hälften av nötterna, mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner blandningen i äggvispet. Tillsätt smör- och chokladblandningen.´
4. Häll smeten i en ugnslångpanna klädd med bakplåtspapper. Strö överresten av nötterna. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.  Kakan ska inte vara torr i mitten.

Mer choklad att frestas av:

Chokladfondant

Gilla Matmagasinet på Facebook

Krispiga flarn med chokladtryffel

Muffins med jordnötsglasyr 

 

Läs också

(24)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar