Annons

Annons

Brittisk blomkålsoppa med Stiltonost

Den här soppan är så krämig och god och smakar ganska milt av grönmögelosten. Späd med vatten eller tillsätt mer salt, beroende på hur koncentrerad smak du föredrar.

Recept: Jens Linder. Foto: Stefan Wettainen

Brittisk blomkålssoppa med Stiltonost

G L
4 portioner
Tid: 35 minuter

800 g blomkål
1 liter hönsbuljong eller grönsaksbuljong G L
2 lagerblad
2 dl vispgrädde L
100 g stilton eller annan gräddig grönmögelost L
salt och nymald svartpeppar

Annons

Garnering
knaperstekt bacon
klippt färsk gräslök

Gör så här
1. Ansa blomkålen och dela den i buketter.
2. Koka upp buljongen. Lägg i blomkål och lagerblad. Låt sjuda under lock 15–20 minuter tills blomkålen är mjuk.
3. Ta upp lagerbladet, tillsätt grädde och stiltonost och mixa soppan tills den blir slät. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda ytterligare 4 minuter.
4. Ta av soppan från värmen.

Servera ett gott bröd till soppan:

Knäckebröd med mycket frön

Grovt sandwichbröd

Fixa fredagsmyset med matiga sandwichar

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar