Annons

Annons

Bräserade kotletter med apelsinsalsa

Kotletter som får eftersjuda i en god sås blir alltid möra och goda. Här serverar vi dem till nykokta grönsaker och en frisk apelsinsalsa.

Av: Lena Söderström Foto: Ulrika Pousette

Recep: Lena Söderström
Foto: Ulrika Pousette

Bräserade kotletter med apelsinsalsa

GL
4 portioner
Tid: 35 minuter

900 g fläskkotletter med ben
25 g smör L
salt och nymald svartpeppar
1 msk färska plockade timjanblad + 2–4 timjankvistar
1 hönsbuljongtärning GL
1 dl färskpressad apelsinsaft
2 dl grädde L

Annons

Apelsinsalsa
1 rödlök
3 apelsiner
1 tsk olivolja

Tillbehör
ångkokt broccoli
pasta eller pressad potatis G

Gör så här
1. Salsa: Finstrimla löken. Skär apelsinerna i hinnfria klyftor och skär dem sedan i små bitar. Blanda lök, apelsinbitar och olja i en skål. Låt salsan stå till sig en stund.
2. Kotletter: Krydda kotletterna med salt, peppar och timjanblad. Bryn dem gyllenbruna i smöret, 1–2 minuter på varje sida.
3. Smula buljongtärningen över kotletterna. Lägg på timjankvistarna. Tillsätt apelsinsaft och grädde. Koka upp, sänk värmen, lägg på lock och sjud tills kotletterna är genomstekta. Rör om och vänd kotletterna 2–3 gånger under tiden.
4. Lägg upp kotletterna med såsen på ett varmt serveringsfat och toppa med salsan. Servera genast tillsammans med broccoli och pasta eller pressad potatis.

Fler kotletträtter:

Fläskkotletter i cidersås

Kryddiga ugnskotletter med kokos

Saftiga lammkotletter med getost

 

Läs också

(13)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar