Annons

Annons

Klassiska brända mandlar

Förvara mandlarna i en papperspåse eller inslagna i papper. Också fint som gåbortspresent!

Foto: Columbus Leth

Foto: Columbus Leth

Brända mandlar

GL

Tid: 20 minuter

200 g stora mandlar
1 msk smör L
250 g socker
¾ dl vatten

Gör så här
1. Koka ihop vatten, socker och mandlar i en tjockbottnad gryta på hög värme tills massan börjar bubbla. Rör ofta med en gaffel.
2. Sänk värmen tills vattnet har ångat bort och sockret kristalliserats. Tillsätt smöret. Rör hela tiden.  Häll ut mandlarna på ett bakplåtspapper och skilj dem åt med en gaffel. Låt svalna och stelna.
3. Rosta mandlarna i en stor, het stekpanna tills de är mörkt gyllene. Låt svalna på bakplåtspapper.

Mer godis i juletid:

Delikata romkulor

Annons

Sarah Bernhardt

Chokladtoppade katrinplommon

Nötkaramell

Mörkt och ljust chokladgodis

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar