Annons

Annons

Bönsallad med citrondressing

Variera innehållet efter tycke och smak. Men en grön sallad, bönor och frön är en bra och mättande grund.

Foto: David Back

Bönsallad med citrondressing

Tid: 20 minuter  

ca 100 g blandade nötter eller frön, t ex pinjenötter, pumpakärnor och solrosfrön
2 rejäla svenska äpplen
2 paket mâchesallad à 140 g
1 paket blandade bönor, 400 g

Annons

Citrondressing
finrivet skal och saft från ½ citron
¾ dl olivolja
1 tsk honung
salt och nymald svartpeppar

Gör så här
1. Rosta nötter och frön i het panna ett par minuter under omrörning tills de har fått lite färg. Låt svalna.
2. Kärna ur och skiva äpplena tunt, gärna på mandolin. Skölj sallad och bönor.
3. Vispa ihop ingredienserna till citrondressingen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
4. Blanda samtliga ingredienser i en skål och ringla över citrondressingen strax före servering.

Andra goda sallader

Krispig sallad med vinägrett

Sommarsallad med halstrad snabbgravad lax

Sallad med vattenmelon och fetaost

Sallad med räkor och papaya

Sallad med dressing på fikonvinäger

 

Läs också

(4)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar