Annons

Annons

Minipajer med ost och spenat – superfint på buffén!

Laga små spenatfyllda munsbitar till buffébordet – frasiga utanpå och krämiga och fylliga inuti!

Recept: Maud Onnermark. Foto: Carin Pålsson

Minipajer med lax

L

12 små eller 8 något större
Tid: 30 minuter

12 ark vårrulledeg, 10×10 cm
450 g bladspenat
1 gul lök
2 msk olivolja
3 ägg
150 g riven Västerbottensost
2 krm salt
lite nymald svartpeppar
2 msk smör L

Annons

Tillbehör
300 g skivad kallrökt lax
pepparrotskräm

Gör så här
1. Tina vårrulledegen i förpackningen och tina även spenaten.
2. Sätt ugnen på 200°.
3. Finhacka löken och fräs den mjuk i olivolja. Krama ur spenaten och låt den fräsa med tills all vätska kokat bort. Låt svalna något och blanda sedan ner äggen och osten och smaka av med salt och peppar.
4. Smält smöret och pensla små formar typ mazarinformar, ca 4 cm i diameter, eller muffinsplåt eller kokottformar. Lossa degarken och pensla den ena sidan och lägg ner arken i formarna med den penslade sidan upp. Fyll på med spenatfyllningen. Ställ formarna på plåt och grädda 12–15 minuter tills degen fått fin färg och fyllningen stannat. Hit kan förberedas. Värm dem 5–10 minuter i ugnen vid 200° om de hunnit kallna.

Laga mer av Mauds goda buffémat:

Supergoda löjromsägg

Gilla Matmagasinet på Facebook

Variera den inlagda sillen med inlagd lax!

Saftig vinkokt kyckling

Mauds fräscha sallad med räkor och papaya

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar