Annons

Annons

Bjud på läckra snittar med rökt kött

Så mycket smak och textur i en enda tugga!

Recept: Marie Melchior. Foto: Jakob Helbig

Snittar med rökt kött och äppelsalsa

G L

12 snittar
Tid: 20 minuter

6 skivor rågbröd G L

12 skivor rökt kött, t ex från lamm, rådjur eller ren
Pepparrotskräm
2 dl crème fraiche L

finrivet skal av 1 citron
1 msk honung
2 msk riven färsk pepparrot
salt och peppar
Äppelsalsa
2 äpplen
2 msk tranbär eller lingon
1 msk kapris
Dressing
3 msk äppelcidervinäger
1 msk flytande honung
6 msk rapsolja

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Pepparrotskräm: Häll crème fraichen i en skål och riv citronskalet över. Tillsätt honungen och rör ihop. Rör i pepparroten och smaka av med salt och peppar. Låt krämen stå minst 30 minuter och smaka därefter eventuellt av med lite mer pepparrot om du önskar krämen starkare.
2. Äppelsalsa: Riv äpplena fint och blanda med resten av ingredienserna. Rör ihop dressingen och häll den över äppelblandningen.
3. Rosta brödet och dela i mindre bitar. Lägg på köttet och sedan pepparrotskräm och avsluta med äppelsalsa.

 

Laga goda tillbehör och hela menyn:

Stekt torsk med rågbröds- och baconkrutonger

Matig gratäng med potatis och rotselleri

Honungsglaserade rödbetor

Krämig senapssås

Äppelkaka i glas

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar