Annons

Annons

Bjud på läcker jordgubbsmoussetårta med chokladbotten!

Den här tårtan med choklad-browniebotten går lätt att göra i förväg och ha redo i frysen. Tårtan behöver tempereras minst 30 minuter före servering.

Foto: Peter Kam

Foto: Peter Kam

Tårta med jordgubbsmousse

L
10 portioner
Tid: 30 minuter + 4 timmar i frys

100 g smör, smält L
100 g mörk choklad, hackad L
2 ägg
3 dl strösocker
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
2 krm salt
smör till formen L

Annons

Mousse
500 g färska jordgubbar
2 dl gelésocker multi
4 tsk vaniljsocker
6 dl vispgrädde L

Dekoration
jordgubbar
myntablad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och tillsätt chokladen och låt den smälta.
2. Rör ihop ägg och socker i en bunke, tillsätt övriga ingredienser samt chokladblandningen. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda 15–20 minuter. Ta ut och låt svalna, täck och ställ in i kylskåp.
3. Mixa jordgubbarna till en puré, koka upp den med gelésockret. Ta från värmen och rör ner vaniljsockret.
4. Vispa grädden och vänd ner jordgubbsgelén då den börjat stelna något.
5. Bred moussen över bottnen, slå lätt i underlaget så att moussen kommer ner ordentligt och frys kakan minst 4 timmar.
6. Lossa formen och låt tårtan temperera minst 30 minuter. Garnera med klyftade jordgubbar och myntablad.

 

Fler supergoda moussetårtor

Kladdkaka med ganache och hallonmousse

Succémoussetårta med choklad – direkt ur frysen

 

Save

Läs också

(38)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar