Annons

Annons

Bjud på fish tacos i tunnbröd

Ett av de absolut godaste sätten att äta fisk!

Foto: Fazer

Fish tacos

4 portioner
tid: 50 minuter

ca 400 g torskrygg
1 dl vetemjöl blandat med lite salt och peppar
2 dl pankoströbröd

Koriandermajonnäs
2 dl majonnäs
1 kruka koriander
limesaft
salt och nymald svartpeppar

Annons

1 majskolv
olja till stekning

Salsa
1 lime
1 hel mango
1 chili
2 mindre tomater
1 msk sesamfrön

Tillbehör
Tunnbröd, t ex Fazers tunnbröd med rotfrukter
Romansallad
Ruccola

Gör så här
1. Koriandermajonnäs: Hacka koriandern och vänd ner i majonnäsen. Smaksätt med lime, salt och peppar.
2. Salsa: Tärna mangon och tomaterna (skär ut kärnhuset). Hacka önskad mängd chili och strö sesamfrön i salsan. Blanda. Skär bort majskornen från stocken och fräs i en stekpanna med lite olja.
3. Dela fisken i valfri storlek. Panera först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i panko. Gör de sista två stegen ytterligare en gång, så får du en bättre panering.
4. Stek fisken tills den har fått en gyllenbrun yta, ca 3 minuter.
5. Montering: Lägg ut tunnbröden. Montera din fish taco: LägÄtg några salladsblad i botten och fyll med mangosalsa, fisk och sist koriandermajonnäs. Toppa med rostad majs, sesamfrön och ruccola.

 

Mer gott till tacokvällen:

Gör din egen salsa till tacokvällen

Tacos med kyckling och avokadodressing

Räksalsa till tacofesten

 

Läs också

(78)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar