Annons

Annons

Billig och klimatsmart purjo- och palsternackssoppa

En värmande och mättande soppa med frasigt, gratinerat täcke. 

Av: Marie Tegnér Foto: Katja Kristoferson

Recept: Marie Tegnér Foto: Katja Kristoferson

Gratinerad purjo- och palsternackssoppa

G

2 portioner
tid: 30 minuter

200 g palsternacka, skivad
100 g purjolök, skivad
1 msk olivolja
½ dl röda linser, torkade
5 dl grönsaksbuljong G
1 msk hackad färsk timjan
½ dl lätt-crème fraiche L
2 skivor rostad fiberfranska à 25 g G L
1 dl riven lagrad ost, 17 %
1 msk pinjenötter

Annons

Garnering
timjan

GÖR SÅ HÄR 

1. Sätt ugnen på 250° grillfunktion. Fräs palsternacka och purjo i olja i en kastrull. Tillsätt linser, buljong och timjan och koka under lock cirka 10 minuter.
2. Rör ner crème fraiche i soppan och skär brödet i tärningar.
3. Häll upp soppan i två ugnssäkra portionsskålar. Strö över brödtärningar, ost och pinjenötter och gratinera högt upp i ugnen 3–5 minuter eller tills osten fått fin färg.

Fler goda och lättlagade soppor

Så lagar du sydfransk fisksoppa

Meat free dinner med löksoppa

Skummig blomkålssoppa med krutonger

 

Läs också

(3)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar