Annons

Annons

Biff stroganoff med pressad potatis

En god och kanske lite bortglömd husmansrätt.

Recept: Marie Tegnér. Foto: Katja Kristoferson

Biff stroganoff med pressad potatis

G L
2 portioner
Tid: 20 minuter

250 g lövbiff, strimlad
½ msk smör eller olja L
1 gul lök, hackad
salt
nymald svartpeppar
1 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
1 tsk kalvfond G  L
½ dl vatten
1 dl lätt-crème fraiche L
tillbehör
300 g kokt eller pressad potatis
blandad sallad

Annons

Gör så här 
1. Bryn köttet i smör eller olja. Tillsätt löken och fräs den mjuk. Salta och peppra.
2. Rör ner tomatpuré, senap, fond och vatten. Tillsätt crème fraiche och låt puttra på svag värme cirka 5 minuter. Smaka av.
3. Servera med kokt potatis, gärna pressad, och en blandad sallad.

Botanisera vidare bland goda husmansrecept:

Härliga husmanskost! Köttbullar med potatismos, gräddsås och lingon

Så gör du Tina Nordströms kålpudding med messmörsås

Sjömansbiff som på Hurtigruten

 

Läs också

(29)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar