Annons

Annons

Biff stroganoff med pressad potatis

En god och kanske lite bortglömd husmansrätt.

Recept: Marie Tegnér. Foto: Katja Kristoferson

Biff stroganoff med pressad potatis

G L
2 portioner
Tid: 20 minuter

250 g lövbiff, strimlad
½ msk smör eller olja L
1 gul lök, hackad
salt
nymald svartpeppar
1 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
1 tsk kalvfond G  L
½ dl vatten
1 dl lätt-crème fraiche L
tillbehör
300 g kokt eller pressad potatis
blandad sallad

Annons

Gör så här 
1. Bryn köttet i smör eller olja. Tillsätt löken och fräs den mjuk. Salta och peppra.
2. Rör ner tomatpuré, senap, fond och vatten. Tillsätt crème fraiche och låt puttra på svag värme cirka 5 minuter. Smaka av.
3. Servera med kokt potatis, gärna pressad, och en blandad sallad.

Botanisera vidare bland goda husmansrecept:

Härliga husmanskost! Köttbullar med potatismos, gräddsås och lingon

Gilla Matmagasinet på Facebook

Så gör du Tina Nordströms kålpudding med messmörsås

Sjömansbiff som på Hurtigruten

 

Läs också

(29)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar