Annons

Annons

Snabb bakad potatis med 3 goda röror

Bakad potatis är en underskattad vardagsräddare som blir klar i ett kick i mikron. Under tiden rör du ihop någon dessa goda röror!

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Bakad potatis

1-2 potatisar per person av mjölig sort, t ex King Edward

Gör så här
1. Tvätta och borsta potatisen väl. Skär ett kryss i varje potatis.
2. I mikrovågsugn: Beräkna 4–5 minuter för en riktigt stor potatis, sedan får du multiplicera tiden med antalet potatisar. Kör på full effekt. Känn med sticka att de är mjuka.
I vanlig ugn: Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisen direkt på ugnsgallret mitt i ugnen. Baka tills de är mjuka, ca 50 minuter för riktigt stora potatisar och ca 40 minuter för mellanstora. Känn med sticka att de är mjuka.

Annons

 

Ädelostsås till bakad potatis

4 portioner
3 avokador
100 g ädelost L
1 msk pressad citron
nymald svartpeppar

Gör så här
Mosa avokador med ädelost och citronsaft. Vrid över lite peppar och smaka av om det behövs salt.

 

Rökt laxröra till bakad potatis

4 portioner
1 dl finstrimlad purjolök
150–200 g kallrökt lax
1 äpple
3 dl turkisk yoghurt eller gräddfil L
1/2 dl finhackad dill
1 msk söt och stark senap eller riven pepparrot
1/2 krm nymald vitpeppar

Gör så här
Finstrimla purjolöken, tärna laxen och äpplet. Blanda med yoghurt, dill, senap eller pepparrot och peppar. Smaka av om det behövs salt.

 

Romsås till bakad potatis

4 portioner
2 dl yoghurt L
1/2 dl lättmajonnäs
100 g löj-, sik-, stenbitsrom eller regnbågsrom
2 msk finhackad lök
1 dl finhackad gräslök eller dill

Gör så här

Blanda yoghurt, majonnäs och rom. Finhacka löken och det kryddgröna. Blanda ner det i såsen.

 

Du skulle också säkert gilla:

Bakad potatis på 20 minuter

 

 

 

Läs också

(228)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar