Annons

Annons

Bakad potatis på 20 minuter

Genom att förbaka potatisen i mikron får man till både det mjuka inkråmet och sedan den lite frasiga ytan i ugnen. Prova redan ikväll!

Foto: Katja Kristoferson

Bakad potatis med fyllig tonfiskröra

G L
2 portioner
Tid: 20 minuter

2 bakpotatisar à 250 g, tvättade
1 burk tonfisk i vatten
½ dl keso L
½ dl lätt-crème fraiche, 15 % L
1 msk sweet chilisås
1 msk hackad färsk koriander
salt och peppar

Annons

Till servering
blandad sallad

Gör så här
1.Sätt ugnen på 250°. Picka potatisen med en gaffel och förbaka på full effekt i mikron 8 minuter. Lägg över potatisen i en ugnsform och baka ytterligare 10 minuter.
2.Blanda tonfisk med keso, crème fraiche, sweet chilisås och koriander.
3.Skär ett kryss i potatisen och kläm till. Toppa med fyllningen.

Du gillar säkert också:

Mauds snabbakade potatis med 3 goda röror

Gilla Matmagasinet på Facebook

Enkla bönröran

Den bästa potatisgratängen

 

Läs också

(51)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar