Annons

Annons

Baka söta små mandelkorgar

De här goda korgarna kan bakas i mycket god tid och är en riktig kalasdessert. I stället för glass kan du fylla dem med grädde.

Av: Maud Onnermark
Foto: Carin Pålsson

Knäckiga mandelkorgar med glass och färska bär

L
6 portioner

Tid: 25 minuter

50 g smör L
1 msk vetemjöl
½ dl strösocker
2 msk glykossirap
50 g mandelspån
6 små glas eller ljuslyktor

Tillbehör
¾ liter glass eller 3 dl grädde L
färska bär

Annons

Gör så här
1.Sätt ugnen på 175°.
2.Smält smöret och tillsätt mjöl, socker, glykossirap och mandelspån. Låt sjuda upp under omrörning. Klicka ut 6 lika stora rundlar mycket glest på plåtar med bakplåtspapper.
3.Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter tills de fått fin ljusbrun färg. Ställ glas eller ljuslyktor uppochner, de ska sedan användas för att forma korgarna.
4.Klipp bakplåtspapperet runt flarnen. Låt dem ligga kvar en kort stund på plåten, ½–1 minut, tills de stabiliserar sig lite. Ta upp dem med hjälp av papperet och lägg dem över glas eller lyktor. Lossa papperet försiktigt och låt korgarna stelna.
5.Fyll mandelkorgarna precis före servering.

Laga hela Mauds försommarmeny:

Getostfyllda minipaprikor och serranoskinka

Grillad fisk med rabarbersås

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar