Annons

Annons

Baka godaste bärpajen – utan ugn!

Vilket bärår! Redaktionen har sällan sett så mycket vildhallon, blåbär, hjortron och andra bär som i år. Mauds bärpaj har smak av vit choklad och fräsch lime och är superenkel att göra. Det är en perfekt sommardessert som kan varieras med just de bär som du har tillgång till.

Recept: Maud Onnermark Foto: Christina Uhlin

Recept: Maud Onnermark
Foto: Christina Uhlin

Bärpaj med lime och vit choklad

G

10 bitar
Tid: 20 minuter + tid att kallna

Botten
200 g digestivekex g
100 g smör

Fyllning
175 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 burk mascarpone, 250 g
finrivet skal av 1 ekologisk lime + 2 tsk saft

Garnering

25 g vit choklad, hyvlad
500 g hallon och blåbär eller jordgubbar
strimlat eller rivet skal av 1 ekologisk lime

Annons

Gör så här
1. Botten: Smula digestivekexen, gärna i en matberedare. Smält smöret och häll det över smulorna. Tryck ut smulorna i en låg pajform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Ställ i kyl tills den kallnat.
2. Fyllning: Hyvla 25 g choklad till garneringen. Hacka resten av chokladen, 175 g, fint. Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen och blanda ner den hackade chokladen. Rör tills den smält. Rör sedan ner mascarponen i den smälta chokladen. Mixa med mixerstav eller elvisp tills allt blandas väl. Rör ner limeskal och -saft.
3. Fördela krämen i det kalla pajskalet. Låt kallna i kyl. Lägg på bären. Strö på den hyvlade chokladen och lime­skalsstrimlorna.

Fler av Mauds goda pajer

Bekvämimpa med Mauds hallon- och blåbärstarte

Gilla Matmagasinet på Facebook

Rödprickig krusbärspaj

Mauds superenkla banoffeepaj

 

Läs också

(60)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar