Annons

Annons

Baka sega, knapriga citruscookies med vit choklad!

Friska toner från både citron- och apelsinskal piggar upp det söta i de här gott sega kakorna.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Citruscookies och vit choklad

20–25 stycken
tid: 40 minuter

175 g vetemjöl
1 tsk majsstärkelse
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
120 g smör, rumsvarmt
100 g strösocker
75 g muscovadosocker
1 ägg
1 tsk vaniljpulver (kan uteslutas)
finrivet skal från 1 apelsin, ekologisk
finrivet skal från 1 citron, ekologisk
250 g vit choklad

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 170°. Klä tre plåtar med bakplåtspapper.
2. Blanda vetemjöl, majsstärkelse, salt, bakpulver och bikarbonat i en skål och ställ det åt sidan.
3. Vispa smör och båda sockersorterna fluffigt med elvisp i ett par minuter. Tillsätt ägget och vispa smeten jämn. Blanda i vaniljpulvret i smeten tillsammans med citrusskalen. Tillsätt mjölblandningen och arbeta ihop till en lös deg. Grovhacka den vita chokladen och vänd till sist ner den.
4. Klicka ut degen på plåtarna och beräkna ca 9 kakor per plåt; degen kommer att flyta ut.
5. Grädda kakorna ca 8 minuter, eller tills de är ljust gyllene men fortfarande ljusa. Låt dem svalna på plåten ett par minuter innan de flyttas över till ett galler för att svalna helt.

Tips!
Prova också att baka citruskakorna med limeskal.Vit choklad och lime är en riktigt fin smakkombination.

Du gillar säkert också:

Rulltårta med lemon curd och vita choklad

Tårta med vit choklad och blåbär

Superenkel vit chokladmousse

Citronmazariner med choklad och valnötter

 

Läs också

(58)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar