Annons

Annons

Baka saftiga päronsnurror

Är du allergisk mot hasselnötter kan du ta sötmandel eller i stället använda solrosfrön eller pumpa-kärnor. Rosta dem gärna lite i stekpannan för att få dem extra krispiga.

Saftiga päronsnurror. Recept: Aase Dotterud. Foto: Synøve Dreyer

Saftiga päronsnurror

L

18 stycken

3 dl mjölk L
50 g jäst
150 g smör, rumsvarmt L
1 dl strösocker
½ tsk salt
1 ägg
11–12 dl vetemjöl

Fyllning
100 g hasselnötter
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker, fairtrade
1 moget päron
75 g smör, rumsvarmt L

Annons

Pensling och garnering
1 ägg
hackade hasselnötter

Gör så här

1. Värm mjölken till 37°. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta till en smidig deg. Plasta in bunken och låt jäsa 1 timme.
2. Fyllning: Mixa hasselnötter tillsammans med socker  och vaniljsocker  i en matberedare. Skala och kärna ur päronet. Skär det i bitar och mixa det med nötblandningen. Mixa ner smöret till en jämn fyllning.
3. Kavla ut degen till en rektangel, 20×40 cm. Bred ut fyllningen och vik ihop degen från långsidan, skär i 18 remsor. Dela varje remsa nästan hela vägen, så att den får två ben. Snurra varje ben och nyp ihop ändarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 40 minuter.
4. Sätt ugnen på 200°.
5. Pensla med uppvispat ägg och strö över hasselnötter. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna under duk på galler.

Fler goda bullar

Sätt snurr på äpplena!

Gilla Matmagasinet på Facebook

Kanelbulle på rulle

Kanelknopar

Mandelfyllda kanelbullenystan

Läs också

(64)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar