Annons

Annons

Baka saffransbullar i långpanna!

Här kommer det saftiga bullar med riktigt fyllig fyllning – de kommer göra succé till fikat!

Av: DanSukker

Recept och foto: Dansukker

Saffransbullpanna

L

150 g smör L
5 dl matlagningsgrädde L
50 g jäst för söta degar
1 dl vit sirap
1 dl strösocker
1 tsk salt
1 burk kesella L
1 g saffran (2 pkt)
2 ägg
ca 18 dl vetemjöl

Fyllning
150 g mandelmassa
100 g smör L
100 g russin
2 msk rom
2 dl finhackad mandel

Annons

Pensling
uppvispat ägg

Garnering
pärlsocker
mandelspån

Dessutom behövs
1 långpanna

Gör så här
1. Lägg russinen i en skål och häll på romen. Ställ åt sidan. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädden och värm till fingervarmt (37°).
2. Smula jästen i en skål. Häll över degspadet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt sirap, socker, salt, kesella, saffran och ägg. Blanda i mjölet, lite i taget, tills degen släpper skålens kanter. Arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa under duk cirka 30 min.
3. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Riv mandelmassan och ställ åt sidan.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen smidig. Dela degen i 2 bitar som kavlas ut på mjölat bakbord till rektangulära plattor. Bred ett tunt lager smör/margarin på degplattorna. Strö över den rivna mandelmassan, russinen och mandeln. Rulla samman. Skär rullarna i bitar som ställs i långpannan. Låt jäsa under duk cirka 30 min. Sätt ugnen på 200°.
5. Pensla med ägg och strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen 25 min. Låt svalna på galler under duk.

Fler goda bakverk med saffran:

Mauds saffranskokostoppar

Gilla Matmagasinet på Facebook

Saffransmazariner

Mandelkaka med saffran

 

Läs också

(17)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar