Annons

Annons

Baka Mauds kokostoppade rabarbersmulpaj

Låt var och en få sin egen paj med ett crunchigt täcke av kokos!

Recept: Maud Onnermark
Foto: Carin Pålsson

Rabarbersmulpaj med kokoschips

L

6 portioner
Tid: 10 minuter + 15 minuter i ugn

600 g rabarber
½ dl strösocker

Kokostäcke
100 g smör L
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
3 dl kokoschips, ca 75 g

Tillbehör
vaniljglass L

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Ansa rabarbern och skär den i bitar. Blanda bitarna med sockret. Fördela dem i ugnssäkra portionsformar eller i en ugnsform.
3. Smält smöret och ta kastrullen från värmen. Blanda ner vetemjölet och rör till en jämn smet. Tillsätt sockret och kokoschipsen.
4. Fördela blandningen över rabarbern.
5. Grädda 15–20 minuter i nedre delen av ugnen tills smultäcket fått fin färg.

Gilla Matmagasinet på Facebook

 

Mer gott med rabarber:

Midsommardrink med rabarber och fläder

Isig bål med rabarber och ginger ale

Rabarberkompott med vit chokladkräm i egen glasburk

Somrig tiramisù med rabarber och hallon

 

Läs också

(26)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar