Annons

Annons

Baka lättbakade knapriga chokladcookies!

Kakor utan vare sig smör eller vetemjöl, kan det bli gott? Ja,
baka de här så får du se! Ju mörkare choklad, desto mer smak.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Chokladcookies med kokos och pistasch

G
20–25 stycken
Tid: 40 minuter

3 äggvitor
275 g florsocker
1 tsk vaniljpulver (kan uteslutas)
3 msk kakao
1 knivsudd salt
150 g mörk choklad L
150 g pistaschmandel
100 g kokosflingor

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper på 2–3 plåtar.
2. Vispa äggvitorna med elvisp till ett hårt skum.
3. Mät upp florsockret i en skål. Tillsätt vaniljpulver, kakao och salt och blanda om. Vänd ner blandningen i äggviteskummet.
4. Grovhacka chokladen och tillsätt den samt pistaschmandel och kokosflingor till smeten. Blanda ordentligt.
5. Klicka ut smeten på plåtarna med hjälp av två små skedar. Lämna lite avstånd mellan kakorna då de flyter ut.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna en stund på plåten och flytta sedan över dem till ett galler. Förvara de kakor som eventuellt blir över i en burk med tättslutande lock.

Fler goda glutenfria kakor:

Glutenfria kokosflarn med punschkräm

Gilla Matmagasinet på Facebook

Den allra godaste kladdkakan

Nyttiga chokladbollar med sesam

 

 

Läs också

(255)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar