Annons

Annons

Baka läcker vegopizza!

Med några smarta genvägar blir pizzan färdig snabbt – extra värdefullt på vardagskvällen! 

Recept: Jennifer Bedloe, Sophie Austen. Foto: Charlie Richards

Recept: Jennifer Bedloe, Sophie Austen. Foto: Charlie Richards

Vegopizza med bakade grönsaker och fetaost

2–4 portioner

Tid: 15 minuter

100 g squash, i skivor
100 g aubergine, i halvmånar
100 g röd paprika, i bitar
olivolja
1 pizzakit, 600 g
100 g färsk getost
1 påse rucola, 70 g

Annons

dressing
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk svarta vallmofrön
1 msk vatten
salt och nymald svartpeppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 220°.
2. Sprid ut grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och baka grönsakerna i ugnen tills de är mjuka och fått lite färg, cirka 20 minuter. Salta.
3. Kavla under tiden ut pizzadegen något på en annan plåt med bakplåtspapper. Ta eventuellt ut två tallriksstora rundlar och ta bort överflödig deg däremellan eller gör en stor.
4. Bred ut tomatsåsen över bottnarna och lägg på de bakade grönsakerna och getosten. Grädda pizzan tills bottnen känns knaprig och osten fått fin färg, 12–15 minuter.
5. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser. Blanda den med rucolan.
6. Servera pizzan nygräddad toppad med rucola i mitten.

Fler goda pizzor:

Vintrig naanbrödspizza med getost och rödbetor

Pizza med ägg och pancetta

3 x lite sundare pizza

 

Läs också

(22)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar