Annons

Annons

Baka bullar med nässlor

Baka saftiga nässelbullar och servera till soppan, grytan eller salladen.

Foto: Ralph Månsson

Nässelbullar med sesamfrön

L
8 stycken

Tid: 3 timmar

10 dl nässlor (50 g)
1 msk rapsolja
25 g jäst
3 dl vatten
1½ tsk salt
½ dl sesamfrön
6–7 dl vetemjöl special (400 g)

Garnering
sesamfrön

Gör så här
1. Koka nässlorna 2 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av och krama noga ur överflödig vätska.
2. Mixa nässlorna med oljan till en slät massa.
3. Lös upp jästen i en bunke med vatten. Rör i salt, sesamfrön, nässelmassa och mjöl. Plasta in bunken och låt jäsa i 2 timmar.
4. Strö mjöl på bakbordet och stjälp upp degen. Dra ut den till en längd och dela i 8 bitar. Forma bitarna till bullar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
5. Sätt ugnen på 250° och låt bullarna jäsa i 30–40 minuter.
6. Gör ett litet diagonalt snitt i bullarna med en vass kniv. Strö sesamfrön i snittet. Sätt in plåten, spreja vatten med en blomspruta uppe och nere i ugnen. Stäng ugnsluckan snabbt. Baka i 6–7 minuter. Ta ut och låt bullarna svalna på galler utan bakduk.

Annons

Här hittar du fler recept med nässlor:
Nässelsoppa
Nässelblinier med löjrom

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar