Annons

Annons

Bagarens cottage pie

Nästan som en paj, men i stället för pajskal krispig potatis på toppen.

Recept: Chris Alack
Foto: Annie Bell

Bagarens cottage pie

G L
6 portioner
Tid: 2 timmar

1 sats klassisk köttragu, recept här
1 kg medelstora fasta potatisar, skalade
olivolja
salt
2 kvistar färsk rosmarin

Gör så här
1. Här ska ragun vara lite torrare. Koka 10–15 minuter längre än i det klassiska receptet.
2. Sätt ugnen på 210° eller 190° med varmluft.
3. Skiva potatisen mycket tunt, använd gärna en matberedare. Blanda skivorna med olja och salt i en skål.
4. Häll ragun i en stor rund form, 28 cm i diameter, eller en kantig form, 20×30 cm. Fördela potatisskivorna ovanpå och lägg på rosmarinkvistarna. Täck med ugnsfolie och baka i nedre delen av ugnen cirka 1 timme eller tills potatisen är mjuk när du testar med en kniv. Ta bort folien och baka ytterligare 30–35 minuter tills potatisen är krispig.

Andra goda pajer:

Ädelostpaj med granatäppelkärnor

Annons

Paj med lax, spenat och fetaost

Ostpaj med skinka och päronsallad

 

Läs också

(15)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar