Annons

Annons

Baconlindad torsk

Bacon, spenat och torsk är smaker som gjorda för varandra! Torsken kan ersättas med gös eller sej.

Av: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Recept : Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Baconlindad torsk på spenatbädd med örtolja

G L
4 portioner
Tid: 15 minuter

1 bananschalottenlök
smör till stekning L
450 g fryst och tinad bladspenat
salt och nymald svart- och vitpeppar

Örtolja
2 vitlöksklyftor
4 msk mild god olivolja
1 kruka färsk timjan
1 kruka färsk oregano
200 g cocktailtomater, gärna Romantica

Annons

Baconlindad torsk
4 bitar torskrygg utan skinn, ca 600 g
1 paket bacon, 140 g
flingsalt

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Finhacka schalottenlöken. Fräs den mjuk i smör, tillsätt spenaten och låt den fräsa med tills vätskan kokat bort. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
3. Örtolja: Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet. Lägg dem i en ka­strull med oljan och hälften av örterna. Låt det värmas några minuter. Halvera och lägg ner tomaterna.
4. Fisk: Salta bitarna lätt och peppra med vitpeppar. Linda dem med bacon. Bryn bitarna runtom i smör. Lägg dem i en ugnsform och låt gå färdigt i ugnen tills innertemperaturen är 45–50°. Det det tar cirka 6 minuter beroende på fiskens tjocklek.
5. Servering: Värm spenaten och lägg upp på varma tallrikar. Ta bort vitlöken ur oljan och lägg tomaterna med oljan och lite färska örter runt fisken. Strö över flingsalt och servera.

Laga också förrätt och dessert i Mauds höstmeny:

Trattkantarellsoppa med ädelost

Citronkokta päron med kolasås

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar