Annons

Annons

Baconägg med mozzarella

Fin liten sidorätt som är särskilt passande för den som föredrar mat med mycket få kolhydrater.

Foto: Carin Pålsson

Recept: Magnus Klasson. Foto: Carin Pålsson

Baconägg med mozzarella

GL
6 stycken
Tid: 25 minuter

2 paket bacon à 140 g
nymald svartpeppar
ev chilisalt eller -flingor
1 boll mozzarella L
6 ägg

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Dela baconpaketen på mitten. Klä sex fördjupningar i en muffinsplåt med baconskivor. Låt gärna skivorna gå upp en bit över kanten.
2. Vrid ett varv med pepparkvarnen i varje form. Strö över lite chilisalt eller -flingor.
3. Tryck ner en skiva mozzarella i varje form, och knäck därefter i ett ägg i varje.
4. Grädda baconäggen mitt i ugnen cirka 15 minuter. Äggen ska ha lite krämighet kvar.

Fler goda äggrätter:

Piroger med ägg och lax

Annons

Äggröremacka till spenatsoppan

Gräddig pytt med vaktelägg

 

Läs också

(5)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar