Annons

Annons

Auberginegratäng med tre ostar

Krämig auberginegratäng med mozzarella, fetaost och parmesan. Välj gärna en tomatsås med oliv- eller basilikasmak.

Av Marie Tegnér Foto Katja Kristoferson

Av Marie Tegnér Foto Katja Kristoferson

Auberginegratäng med tre ostar

2 portioner
Tid: 40 minuter + tid att dra

1 aubergine, skivad, ca 350 g
salt och nymald svartpeppar
1 msk vetemjöl
2 msk olivolja
2 dl färdig tomatsås
1 dl strimlade basilikablad
¼ kula mozzarella, 30 g, riven
30 g fetaost, smulad
1 skiva dygnsgammalt surdegsbröd
2 msk hackad färsk timjan
1 vitlöksklyfta, skivad
1 dl riven parmesanost, 30 g

Annons

Garnering och tillbehör
färsk basilika
blandad grönsallad
2 bitar surdegsbröd à 30 g

Gör så här 
1. Sätt ugnen på 225°. Strö salt på aubergineskivorna och låt dem ligga och vät­ska av sig cirka 30 minuter. Skölj och torka av. (Har du ont om tid kan du hoppa över det här momentet.)
2. Dra några varv med pepparkvarnen över aubergineskivorna och pudra dem med lite mjöl. Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna på båda sidor tills de är mjuka.
3. Lägg hälften av skivorna i botten på
en ugnsform. Täck med en del av tomatsåsen, basilikan, mozzarellan och feta­osten. Fyll på med resten av aubergine­skivorna, sås, basilika och ost.
4. Mixa det smulade brödet med timjan, vitlök och parmesanost och strö blandningen i formen. Gratinera mitt i ugnen cirka 20 minuter till fin färg. Servera med färsk basilika, sallad och bröd.

Fler ostiga recept:

Ostomelett med rostade rotfrukter och ostkräm

Ostmuffins

Örtpanerad getost på örtbröd

Ost och skinkpaj med äggsolar

Pesto med mandel och västerbottensost

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar